Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen

Vi begynder dog først, når du har accepteret det.

Indholdsområde

 
<< Tilbage til oversigt

Stabilitet 3Antal øvelser: 8
Fold alle ud
/
Fold alle ind
Step up-løft uden støtte
Beskrivelse

Indtag positionen på billedet. Optimal vejrtrækning aktiveres, mens elastikken trækkes skråt fra hoften til strakte arme over modsatte skulder. Fatningen på elastikken er skulderbredde, og der holdes en ret linje i kroppen fra bagerste fod til hoved i alle plan under hele øvelsen. Det er vigtigt, at øvelsen ikke starter, før der er kontrol over balancen i positionen.

  Step up-økse uden støtte
  Beskrivelse

  Indtag positionen på billedet. Optimal vejrtrækning aktiveres, mens elastikken trækkes fra strakte arme over skulderen til ud for modsatte hofte. Fatningen på elastikken er skulderbredde, og der holdes en ret linje i kroppen fra bagerste fod til hoved i alle plan under hele øvelsen. Det er vigtigt, at øvelsen ikke starter, før der er kontrol over balancen i positionen.

   Step up-træk uden støtte
   Beskrivelse

   Indtag positionen på billedet. Optimal vejrtrækning aktiveres, mens elastikken trækkes bagud fra strakte arme til hænderne er ved brystet. Fatningen på elastikken er skulderbredde, og der holdes en ret linje i kroppen fra bagerste fod til hoved i alle plan under hele øvelsen. Det er vigtigt, at øvelsen ikke starter, før der er kontrol over balancen i positionen.

    Step up-pres uden støtte
    Beskrivelse

    Indtag positionen på billedet. Optimal vejrtrækning aktiveres, mens elastikken trækkes fremad, fra hænderne er ved brystet til strakte arme. Fatningen på elastikken er skulderbredde, og der holdes en ret linje i kroppen fra bagerste fod til hoved i alle plan under hele øvelsen. Det er vigtigt, at øvelsen ikke starter, før der er kontrol over balancen i positionen.

     Split Lunges med core aktivitet
     Beskrivelse

     Indtag positionen på billedet. Optimal vejrtrækning aktiveres, mens elastikken trækkes nedefter fra strakte arme til ud for hoften. Herefter udføres en split Lunges, hvor fødderne forbliver i gulvet, og der holdes en ret linje i kroppen fra hofte til hoved i alle plan under hele øvelsen.

      Rotations dødløft
      Beskrivelse

      Indtag positionen på billedet. Optimal vejrtrækning aktiveres, hvorefter øvelsen udføres med fokus på, at elastikken ikke tvinger til rotation i ryggen. Øvelsen udføres som almindeligt dødløft, hvor bagdelen føres bagud, så bevægelsen primært sker i hoften. Knæene bøjes let undervejs, men føres ikke fremad, alt imens holdes ryggen og hovedet ret evt. med hjælp fra et kosteskaft. (Kosteskaftet skal have kontakt med baghoved, skulderområde og korsben, uden denne kontakt slippes under bevægelsen.)

       Etben dødløftteknik
       Beskrivelse

       Indtag positionen på billedet. Optimal vejrtrækning aktiveres, hvorefter øvelsen udføres med fokus på, at kosteskaftet forbliver i kontakt med baghoved, skulderområde og korsben, uden denne kontakt slippes under bevægelsen. Yderligere holdes bagerste ben i linje med ryggen, og modsatte hofte holdes oppe, så der ikke roteres i hoften. Øvelsen udføres med bevægelse i hoften, knæet bøjes let undervejs, men føres kun minimalt fremad. Forestil dig evt., at du skal række efter noget med bagerste fod.

        Turkish get up del 2 (teknik)
        Beskrivelse

        Optimal vejrtrækning aktiveres før skoen placeres på knoerne af en knyttet hånd. Herfra starter øvelsen med en skrå mavebøjning til albueliggende, hvorfra der stemmes op til håndstand. Næste bevægelse er at få hoften symmetrisk i underlaget, før hoften stemmes op i en alternativ rygbro, hvor fokus er på, at hoften er i maksimal yderstilling, og armene er strakte. Herefter føres forreste ben igennem til først knælende med foden til siden for herefter at rotere foden til en Lunges position, inden der igen returneres til udgangsposition i modsat rækkefølge. Under hele øvelsen kigges der på skoen.