Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen

Vi begynder dog først, når du har accepteret det.

Indholdsområde

 
<< Tilbage til oversigt

Mobilitet, Stabilitet 1Antal øvelser: 9
Fold alle ud
/
Fold alle ind
Diaprahmaåndedræt (optimal vejrtrækning)
Beskrivelse

Lig på ryggen med en hånd placeret oven på navlen og den anden hånd midt på brystet. Træk vejret kontrolleret ned i maven, så det mærkes, at den maveliggende hånd løftes markant op og ned, mens den brystliggende hånd ligger stille eller kun løftes meget lidt.

  Rygrotationsmobilisering
  Beskrivelse

  Indtag positionen på billedet. Under rotationen holdes ryg og hofte stabilt og ret. Vejrtrækning bruges aktivt mens der roteres til yderposition hvor der presses let videre, inden der igen returneres til udgangsposition. Rotationen foregår kun i ryggen og ikke i hoften som holdes stille.

   Dyb squatstabilitetsmobilisering
   Beskrivelse

   Indtag positionen på billedet. Herfra udføres optimal vejrtrækning efterfulgt af en foroverbøjning, til hænderne er placeret på en lille kasse (0-30 cm høj). Dernæst føres hoften ned til den dybeste squat, som er mulig, hvorfra hænderne føres over hovedet i mere end skulderbredde. Her holdes hænderne, mens der returneres til stående udgangsposition.

    Rygbro med core aktivering
    Beskrivelse

    Indtag positionen på billedet. Optimal vejrtrækning aktiveres, mens elastikken trækkes ned til lige ud for hoften. Herefter løftes hoften til maksimal udslag, før der igen returneres til udgangsposition og med slip af elastikspændingen, inden næste udførelse. Elastikken skal føles stram uden at påvirke øvelsens bevægelse.

     Sidebrositups
     Beskrivelse

     Indtag positionen på billedet. Indtag en ret position af ryggen, med bagdelen placeret så tæt på hælene som muligt. I situpet føres hoften frem til maksimal udslag, så den rette linje er fra hoved til knæ i alle plan, herfra returneres til udgangsposition. Lidt som en squatbevægelse, hvor der bøjes i knæ og hofte. Hold særlig fokus på, at øverste hofte ikke falder, så den rette linje holdes.

      Overkropsrul
      Beskrivelse

      "Indtag positionen på billedet. Lig afslappet, løft hoved og en arm ved at øjnene kigger på hånden, som føres i ca. 45° op mod loftet. Forestil dig, at du rækker efter ""noget"" i loftet og bliv ved med at række. Rolig og afslappet følger resten af kroppen med til maveliggende position. Herfra returneres lige så afslappet ved at føre armen bagover, stadig med øjnene på hånden, ræk bagud efter ""noget"". Brug optimal vejrtrækning undervejs. "

       Underkropsrul
       Beskrivelse

       "Indtag positionen på billedet. Lig afslappet, løft et ben ved at føre det ind over det andet. Forestil dig herfra, at du med foden rækker efter ""noget"" og roter samtidig foden med uret, og bliv ved med at række. Rolig og afslappet følger resten af kroppen med til maveliggende position. Herfra returneres lige så afslappet ved at føre benet bagover, stadig ved at række bagud efter ""noget"" og blive ved med at række. Brug optimal vejrtrækning undervejs. "

        Mavebøjning med halsløft
        Beskrivelse

        Indtag positionen på billedet. Optimal vejrtrækning aktiveres, øvelsen starter med et hovedløft opad og ikke hage til bryst. Herefter løftes overkroppen op, til der er stor maveaktivitet, hvorefter der returneres til udgangsposition. Målet er ikke at komme langt op, men at aktivere vejrtrækning efterfugt af halsmuskler og herefter mavemuskler, for så at returnere.

         Benløft liggende
         Beskrivelse

         Indtag positionen på billedet. Benet løftes langsomt og kontrolleret med fokus på optimal vejrtrækning, før løftet indsættes. Benet skal være strakt til maksimal yderposition, og tilbage. Under øvelsen vinkles anklerne med tæerne ned mod knæet, og det modsatte bens knæ holdes presset mod underlaget.